Stand verificare lere finale

Client: Contitech Romania

Cerinte:

Realizarea unui stand care sa permite conectarea diverselor lere finale. In functie de tipul de lera finala folosit aceasta va fi codata in binar. La conectarea acesteia la standul de verificare, programul pentru lera respectiva este preluat automat de catre stand.
Afisarea reperelor care nu sunt OK si afisarea unei alarme.
In cazul in care starea piesei dupa testare nu este OK, standul trebuie sa blocheze piesa in lera. Continuarea operatiunii de verificare nu este posibila decat dupa deblocarea standului de catre o persoana agreata.
Implementarea standului trebuie sa se faca pe un PLC Siemens.
In urma acestei implementari, posibilitatea ca o piesa NOK sa treaca de stand este foarte mult redusa.

Implementare

In ce consta proiectul?
Provocarea la acest proiect a fost dezvoltarea unei solutii software care sa permite operarea cu programe de lucru. Aceste programe de lucru trebuiau sa fie usor de modificat de catre o persoana autorizata. Navigarea printre acestea trebuia sa se faca usor.

Ca echipamente am ales un PLC Siemens S7-1200 si un HMI KTP600 de 5.7 inch cu ecran tactil.
Am creat o solutie software care sa se potriveasca pe o varietate foarte mare de lere. Programele de lucru sunt retentive (sunt memorate in PLC).
Am configurat conectorii rapizi de la Harting, astfel incat acestia sa fie standardizati.
Am programat HMI-ul astfel incat sa fie usor de utilizat.

Datorita faptului ca programul a fost foarte bine documentat, procedura de testare s-a realizat foarte usor si intr-un timp foarte scurt.

La inceput am implementat o singura lera finala. Ulterior am implementat alte doua lere. Am putut observa caracterul general al solutiei.

Impresii

Ale managerului de echipa/ clientului /utilizatorului
“Informatiile legate de design-ul functional pe care le-am primit de la managerul de proiect de la Conti au facut ca timpul de implementare pentru solutie sa fie mic.”

Mircea Mihoc – Manager de proiect IAS DESIGN

Rezultat

Standul de verificare pentru lere finale este un proiect important pentru noi, care functioneaza asa cum ne-am dorit. Ne bucuram sa vedem ca este o mica parte din procesul de productie al clientului nostru.
[related_post themes=”flat”]